O mně

Jmenuji se Petr Zapletal a myslím si, že každý jsme jedinečný.

Už jako malého kluka mě bavilo luštit křížovky, řešit hádanky a rébusy a hrát závodně šachy.

Od 12 let jsem začal cvičit Kung-Fu a zajímat se o východní filozofii, která je mi dodnes blízká. V rámci vysokoškolských studií jsem se přestěhoval do Brna a zde také pokračoval ve studiu bojových umění. Kung-Fu jsem studoval ve škole Shaolin Natural School of Kung-Fu, kterou založil a vede sifu Pavel Kala. Pod jeho vedením jsem trénoval Shaolin Kung-Fu a v průběhu let jsem začal cvičit i Qi-Gong (Čchi kung) s shaolinskou Yogou. Při stále větším zaměřování pozornosti dovnitř, do vnitřních principů jsem začal trénovat Tai Ji (Chen Tai Ji Quan). Postupem času jsem se v této škole bojových umění stal instruktorem a pomáhal s výukou Mistrovi.

V současnosti se věnuji především cvičení Tai Ji ve škole sifu Pavla Hlavoně, Česká asociace Chen Tai Ji Quan.

Díky sifu Pavlu Kalovi jsem se poprvé setkal s Homeopatií, v té době to byl pro mne cizí pojem. Měl jsem za to, že je to velmi obrovský celek, který jen tak nelze pojmout, pochopit, či naučit se. Avšak vlastní pozitivní zkušenost ve mně vzbudila zájem tuto metodu studovat.

Díky mé manželce Hance, jsme se přihlásili do nově otevřeného ročníku klasické homeopatie a edukační homeoterapie, kterou jsme již úspěšně absolvovali.

Při tomto studiu by měl člověk současně pracovat i sám na sobě a postupně přijímá a učí se metodu. Oslovil mne přístup ke klientům, kdy si nehrajeme na někoho (např terapeuta). Prostě jen pozorujeme, vnímáme, jsme s ním na jedné vlně (nebo na společné cestě) a případně zrcadlíme. Snažíme se o to, aby klient pochopil sebe sama, zorientoval se ve své situaci a přišel na to, kdo je, co chce…

Během studia jsme měli možnost absolvovat výuku Bachovy květové terapie pod vedením Mgr. Lenky Samkové, BFRP z Prahy. Dnes tuto terapii využíváme prakticky samostatně, nebo spolu s homeoterapií.

V současnosti studuji tříletou mezinárodní školu Dr. Michal Yakir v Praze, která je autorkou metody Systematizace rostlin v homeopatii.

Chci moc poděkovat všem mým učitelům, rodině a všem lidem v mém životě, kteří mne jakkoliv inspirovali, učili či jen tolerovali. Děkuji i svým klientům, je to vzájemný proces obohacování.

Děkuji!